Advertisement.

EnchantedLearning.com is a user-supported site.
As a bonus, site members have access to a banner-ad-free version of the site, with print-friendly pages.
Click here to learn more.

ad
(Already a member? Click here.)


You might also like:
Animals and their Babies - Match the Words to the PicturesNames of Animals, Babies and GroupsFarm Animals and their Babies - Match the Words to the PicturesFarm Babies Word Book, A Printable BookAnimals and Animal Groups - Match the Words to the PicturesToday's featured page: Shark Glossary: A



Our subscribers' grade-level estimate for this page: Kindergarten - 1st

LittleExplorers.com
Classroom Activities for Beginning Readers Using Little Explorers
Baby Animals
A Scavenger Hunt Using the Little Explorers Online Picture Dictionary

K-1 Baby Animals Quiz Activity Instructions:
Depending on the level of the students, you can have them tell you the answers out loud (after raising their hand), or have them write the answers down, copying the words from the dictionary. If you like, you can keep score of which person (or group) finds the most answers.
This is a dictionary "scavenger hunt," a simple activity for children who are starting to be familiar with the alphabet and the sounds the letters make.

The students will do their work at a computer (or in small groups of 2 to 3 students at a computer). The teacher asks the students (some of) the questions listed below.

To answer the questions, the students must go to the right page in the dictionary by clicking on the correct letter at the top of the Little Explorers page. They will then look at the pictures on the page to answer the question.



Here are the Baby Animals questions:

1. What is the name of a baby frog? Its name starts with a "T." This baby has a long tail and swims. It breathes underwater. Answer: Tadpole

2. What is the name of a baby rabbit? It starts with a "B." Answer: Bunny

3. What is the name of a baby kangaroo? It starts with a "J." This baby stays in its mother's pouch most of the time. Answer: Joey

4. What is the name of a baby sheep? It starts with an "L." Answer: Lamb

5. What is the name of a baby goat? It starts with a "K." Answer: Kid

6. What is the name of a baby cat? It starts with a "K." Answer: Kitten

7. What is the name of a baby cow? It starts with a "C." Answer: Calf

8. What is the name of a baby butterfly? It starts with a "C." This baby has no wings and spends most of its time eating leaves. Answer: Caterpillar

9. What is the name of a baby chicken? It starts with a "C." Answer: Chick

10. What is the name of a baby duck? It starts with a "D." Answer: Duckling

11. What is the name of a baby deer? It starts with an "F." Answer: Fawn

12. What is the name of a baby horse? It starts with an "F." Answer: Foal

13. What is the name of a baby goose? It starts with a "G." Answer: Gosling

14. What is the name of a baby pig? It starts with a "P." Answer: Piglet

15. What is the name of a baby dog? It starts with a "P." Answer: Puppy



Level: Grades K-1 Subject: Baby animals, the alphabet, the sounds of the letters, introduction to the Internet


More classroom activities for pre-readers Using Little Explorers

EnchantedLearning.com
Find It! Quizzes
Little Explorers Quizzes Zoom Astronomy Quizzes Zoom Bird Quizzes Zoom Butterfly Quizzes Zoom Dinosaur Quizzes Zoom Rainforest Quizzes Zoom Whale Quizzes



Enchanted Learning Search

Search the Enchanted Learning website for:



Advertisement.



Advertisement.



Advertisement.



Copyright ©2000 EnchantedLearning.com ------ How to cite a web page