Advertisement.

EnchantedLearning.com is a user-supported site.
As a bonus, site members have access to a banner-ad-free version of the site, with print-friendly pages.
Click here to learn more.

ad
(Already a member? Click here.)


You might also like:
Beginning Readers' Classroom Activities for Little ExplorersThe US Flag - Multiple choice comprehension quizCount by 5s - Early MultiplicationLong A Phonics Worksheet: Multiple Choice Worksheet PrintoutCount by 4s - Early MultiplicationToday's featured page: Toys, Fun and Games (English/French) PICTURE DICTIONARY



LittleExplorers.com
Classroom Activities for Beginning Readers Using Little Explorers
Continents
A Scavenger Hunt Using the Little Explorers Online Picture Dictionary

K-1 Continents Quiz Activity Instructions:
Depending on the level of the students, you can have them tell you the answers out loud (after raising their hand), or have them write the answers down, copying the words from the dictionary. If you like, you can keep score of which person (or group) finds the most answers.
This is a dictionary "scavenger hunt," a simple activity for children who are starting to be familiar with the alphabet and the sounds the letters make.

The students will do their work at a computer (or in small groups of 2 to 3 students at a computer). The teacher asks the students (some of) the questions listed below.

To answer the questions, the students must go to the right page in the dictionary by clicking on the correct letter at the top of the Little Explorers page. They will then look at the pictures on the page to answer the question.



Here are the continents questions:

1. This word starts with a "C." The land on Earth is divided into large land masses. What are they called? Answer: Continents

2. This word starts with an "N." It is the continent that contains Canada, the United States and Mexico. What is it called? Answer: North America

3. This word starts with an "S." This continent has many countries in it, including Brazil, Argentina, Venezuela, and others. What is it called? Answer: South America

4. This word starts with an "E." It is a continent that borders Asia. Some of the countries in this continent are England, Ireland, France, Italy, and Germany. What is it called? Answer: Europe

5. This continent starts with an "A." It is a country, an island, and a continent. It is home to kangaroos and koalas. What is it called? Answer: Australia

6. This continent starts with an "A." It is a large continent that borders Europe. Some of the countries in this continent are China, Japan, and India. What is it called? Answer: Asia

7. This continent starts with an "A." It is located around the South Pole of the Earth. It is home to penguins. What is it called? Answer: Antarctica

8. This word starts with an "A." It is divided into many countries, including Zaire, Egypt, and Mali. It is home to lions, zebras, antelopes, and many other animals. What is it called? Answer: Africa



Level: Grades K-1 Subject: the continents, the alphabet, the sounds of the letters, introduction to the Internet


More classroom activities for pre-readers Using Little Explorers

EnchantedLearning.com
Find It! Quizzes
Little Explorers Quizzes Zoom Astronomy Quizzes Zoom Bird Quizzes Zoom Butterfly Quizzes Zoom Dinosaur Quizzes Zoom Rainforest Quizzes Zoom Whale Quizzes



Enchanted Learning Search

Search the Enchanted Learning website for:



Advertisement.



Advertisement.



Advertisement.



Copyright ©2000 EnchantedLearning.com ------ How to cite a web page