Advertisement.

EnchantedLearning.com is a user-supported site.
As a bonus, site members have access to a banner-ad-free version of the site, with print-friendly pages.
Click here to learn more.

ad
(Already a member? Click here.)

Our subscribers' grade-level estimate for this page: Kindergarten - 1st

LittleExplorers.com
Classroom Activities for Beginning Readers Using Little Explorers
Fall/Autumn
A Scavenger Hunt Using the Little Explorers Online Picture Dictionary

K-1 Fall/Autumn Quiz Activity Instructions:
Depending on the level of the students, you can have them tell you the answers out loud (after raising their hand), or have them write the answers down, copying the words from the dictionary. If you like, you can keep score of which person (or group) finds the most answers.
This is a dictionary "scavenger hunt," a simple activity for children who are starting to be familiar with the alphabet and the sounds the letters make.

The students will do their work at a computer (or in small groups of 2 to 3 students at a computer). The teacher asks the students (some of) the questions listed below.

To answer the questions, the students must go to the right page in the dictionary by clicking on the correct letter at the top of the Little Explorers page. They will then look at the pictures on the page to answer the question.



Here are the Fall questions:

1. This word starts with an "A." It is another word for fall. What is this word? Answer: autumn

2. This word starts with an "A." This small, brown item can grow and become a huge oak tree. What is this word? Answer: acorn

3. This word starts with an "A." It is a type of fruit that ripens in the fall. You can make cider from them. They are also good in pie. What is this fruit? Answer: apple

4. This word starts with a "C." It is a yellow vegetable that you can eat on its cob. It was grown by Native Americans for thousands of years before the Europeans settled in North America. What is this vegetable? Answer: corn

5. This word starts with an "H." It is made of dried leaves and is eaten by cows and horses. What is this word? Answer:hay

6. This word starts with an "L." These flat, green things grow on trees. Many of them fall to the ground in fall. What is this word? Answer: leaf

7. This word starts with a "P." This is a round, orange vegetable. People sometimes carve them to make a jack-o'-lantern. What is this word? Answer: pumpkin

8. This word starts with an "R." This long-handled tool is used to gather leaves in the yard. What is this tool? Answer: rake

9. This word starts with an "S." People put these in farm fields to scare away birds. What is this word? Answer: scarecrow

10. This word starts with a "W." It is a silky thread woven by spiders. What is this word? Answer: web



Level: Grades K-1 Subject: occupations/careers, the alphabet, the sounds of the letters, introduction to the Internet


More classroom activities for pre-readers Using Little Explorers

EnchantedLearning.com
Find It! Quizzes
Little Explorers Quizzes Zoom Astronomy Quizzes Zoom Bird Quizzes Zoom Butterfly Quizzes Zoom Dinosaur Quizzes Zoom Rainforest Quizzes Zoom Whale Quizzes



Enchanted Learning Search

Search the Enchanted Learning website for:



Advertisement.



Advertisement.



Advertisement.



Copyright ©2000 EnchantedLearning.com ------ How to cite a web page