Advertisement.

EnchantedLearning.com is a user-supported site.
As a bonus, site members have access to a banner-ad-free version of the site, with print-friendly pages.
Click here to learn more.

ad
(Already a member? Click here.)


You might also like:
Occupations Quiz: Student Research ActivityPeople, Family, Occupations, Write a Question for Each Answer: WorksheetsJob and Occupation Vocabulary Word ListWhat I Want To Do (essay topic)Job-Related Words: Write a Question for Each AnswerToday's featured page: Writing an Animal Report plus Rubric



Our subscribers' grade-level estimate for this page: 3rd

LittleExplorers.com
Classroom Activities for Beginning Readers Using Little Explorers
Occupations/Careers
A Scavenger Hunt Using the Little Explorers Online Picture Dictionary

K-1 Occupations/Careers Quiz Activity Instructions:
Depending on the level of the students, you can have them tell you the answers out loud (after raising their hand), or have them write the answers down, copying the words from the dictionary. If you like, you can keep score of which person (or group) finds the most answers.
This is a dictionary "scavenger hunt," a simple activity for children who are starting to be familiar with the alphabet and the sounds the letters make.

The students will do their work at a computer (or in small groups of 2 to 3 students at a computer). The teacher asks the students (some of) the questions listed below.

To answer the questions, the students must go to the right page in the dictionary by clicking on the correct letter at the top of the Little Explorers page. They will then look at the pictures on the page to answer the question.



Here are the Occupation/Career questions:

1. This word starts with an "A." It describes a person who creates drawings, paintings, or other works of art. What is this word? ____________________________

2. This word starts with an "A." It describes a person who travels into space. What is this word? Answer: astronaut

3. This word starts with an "A." It describes a scientist who studies planets, asteroids, stars, galaxies, and other object in the universe. What is this word? Answer: astronomer

4. This word starts with an "A." It describes a person who is very good at sports. What is this word? Answer: athlete

5. This word starts with a "B." It describes a person who makes bread, cakes, pies, cookies, and other foods like those. What is this word? Answer: baker

6. This word starts with a "C." It describes a person who dresses up in funny clothes to make other people laugh. What is this word? Answer: clown

7. This word starts with a "D." It describes a person who helps other people get well when they are sick. What is this word? Answer: doctor

8. This word starts with an "E." It describes a person who travels to places where no one else has been. What is this word? Answer: explorer

9. This word starts with an "F." It describes a person who puts out fires and rescues people. What is this word? Answer: firefighter

10. This word starts with an "I." It describes a person who creates new things that people find useful. What is this word? Answer: inventor

11. This word starts with an "L." It describes a person who cares for books and other materials in a library, and helps people find them. What is this word? Answer: librarian

12. This word starts with an "M." It describes a person who creates music. What is this word? Answer: musician

13. This word starts with an "M." It describes a scientist who studies the weather. What is this word? Answer: meteorologist

14. This word starts with an "N." It describes a person who cares for sick people and helps them get better. What is this word? Answer: nurse

15. This word starts with a "P." It describes a scientist who studies fossils (like dinosaur bones). What is this word? Answer: paleontologist

16. This word starts with a "P." It describes people who help enforce the laws. What is this word? Answer: police

17. This word starts with a "P." It describes a person who is the elected leader of a country or organization. What is this word? Answer: president

18. This word starts with a "T." It describes a person who helps other people learn things. What is this word? Answer: teacher

19. This word starts with a "V." It describes a person who helps sick animals get better. What is this word? Answer: veterinarian

20. This word starts with a "Z." It describes a scientist who studies animals. What is this word? Answer: zoologist



Level: Grades K-1 Subject: occupations/careers, the alphabet, the sounds of the letters, introduction to the Internet


More classroom activities for pre-readers Using Little Explorers

EnchantedLearning.com
Find It! Quizzes
Little Explorers Quizzes Zoom Astronomy Quizzes Zoom Bird Quizzes Zoom Butterfly Quizzes Zoom Dinosaur Quizzes Zoom Rainforest Quizzes Zoom Whale Quizzes



Enchanted Learning Search

Search the Enchanted Learning website for:



Advertisement.



Advertisement.



Advertisement.



Copyright ©2000 EnchantedLearning.com ------ How to cite a web page