Advertisement.

EnchantedLearning.com is a user-supported site.
As a bonus, site members have access to a banner-ad-free version of the site, with print-friendly pages.
Click here to learn more.

ad
(Already a member? Click here.)


You might also like:
Student Research Activity - African Animals QuizMatch the Syllables: African Animals Words PrintoutPigsLabel African AnimalsBeginning Readers' Classroom Activities for Little ExplorersToday's featured page: Writing an Animal Report plus Rubric



Our subscribers' grade-level estimate for this page: 1st - 2nd

LittleExplorers.com
Classroom Activities for Beginning Readers Using Little Explorers
African Animals
A Scavenger Hunt Using the Little Explorers Online Picture Dictionary

K-1 African Animals Quiz Activity Instructions:
Depending on the level of the students, you can have them tell you the answers out loud (after raising their hand), or have them write the answers down, copying the words from the dictionary. If you like, you can keep score of which person (or group) finds the most answers.
This is a dictionary "scavenger hunt," a simple activity for children who are starting to be familiar with the alphabet and the sounds the letters make.

The students will do their work at a computer (or in small groups of 2 to 3 students at a computer). The teacher asks the students (some of) the questions listed below.

To answer the questions, the students must go to the right page in the dictionary by clicking on the correct letter at the top of the Little Explorers page. They will then look at the pictures on the page to answer the question.



Here are the African Animals questions:

1. This African animal's name starts with an "A." It is a large mammal that eats ants using its long snout. What is its name? Answer: Aardvark

2. This African animal starts with a "B." It is a striped antelope that lives in African forests. What is its name? Answer: Bongo

3. This large African animal's name starts with a "C." It has a hump on its back and lives in dry areas, like deserts. What is it called? Answer: Camel

4. This animal's name starts with a "C." It is a wild dog that lives in Africa. What is its name? Answer: Cape Hunting Dog

5. This African animal's name starts with a "C." It is a wild cat and is the fastest land animal in the world. What is its name? Answer: Cheetah

6. This African animal's name starts with a "C." It is a very intelligent mammal that has black fur. What is its name? Answer: Chimpanzee

7. This African animal's name starts with an "E." It is a large mammal that has a long trunk and big ears. What is its name? Answer: Elephant

8. This African animal's name starts with a "G." It is a fast-running mammal with long horns. What is its name? Answer: Gazelle

9. This African animal's name starts with a "G." It is a mammal with a very long neck. It is the tallest land animal. What is its name? Answer: Giraffe

10. This African animal's name starts with a "G." It is a large, intelligent mammal. It is an endangered species. What is its name? Answer: Gorilla

11. This African animal's name starts with an "H." It is a large mammal that spends much of its time in shallow water. What is its name? Answer: Hippo or Hippopotamus

12. This African animal's name starts with an "H." It is a dog-like mammal that scavenges meat. What is its name? Answer: Hyena

13. This animal's name starts with an "L." It is a primate with a long, ringed tail and big eyes. What is its name? Answer: Lemur

14. This African animal's name starts with an "L." It is a wild cat that has spotted fur. What is its name? Answer: Leopard

15. This African animal's name starts with an "M." It is a small mammal that can stand upright. It is a type of mongoose. What is its name? Answer: Meerkat

16. This African animal's name starts with an "O." It is a large, long-legged bird that cannot fly, but it can run very fast. What is its name? Answer: Ostrich

17. This African animal's name starts with an "R." It is a huge mammal that has one or two horn-like spikes on its head. What is its name? Answer: Rhino or Rhinoceros

18. This animal's name starts with a "W." It is a wild pig from Africa. What is its name? Answer: Warthog

19. This African animal's name starts with a "W." It is a large mammal that is also called the gnu. What is its name? Answer: Wildebeest

20. This African animal's name starts with a "Z." It is a horse-like animal with striped fur. What is its name? Answer: Zebra



Level: Grades K-1 Subject: African animals, the alphabet, the sounds of the letters, introduction to the Internet


More classroom activities for pre-readers Using Little Explorers

EnchantedLearning.com
Find It! Quizzes
Little Explorers Quizzes Zoom Astronomy Quizzes Zoom Bird Quizzes Zoom Butterfly Quizzes Zoom Dinosaur Quizzes Zoom Rainforest Quizzes Zoom Whale Quizzes



Enchanted Learning Search

Search the Enchanted Learning website for:



Advertisement.



Advertisement.



Advertisement.



Copyright ©2000 EnchantedLearning.com ------ How to cite a web page