Advertisement.

EnchantedLearning.com is a user-supported site.
As a bonus, site members have access to a banner-ad-free version of the site, with print-friendly pages.
Click here to learn more.

ad
(Already a member? Click here.)


You might also like:
Classroom Activities for Little ExplorersLook It Up Quizzes in LittleExplorers.comA is for... Picture DictionaryStudent Research Activity - Printout Quiz #1Ca is for... Picture DictionaryToday's featured page: Rainforest Strata



Our subscribers' grade-level estimate for this page: 1st - 2nd

LittleExplorers.com
Little Explorers Quizzes
Information Scavenger Hunts to use with the Little Explorers Picture Dictionary
Find It! Quizzes
Beginning Readers

Given the first letter as a verbal hint, the student searches for a word in the online dictionary.
Or go to the answers.
Find It! Quizzes
Grades 2 to 3 (or ESL) Printable Quizzes

Given the first letter as a hint, the student searches for words in the online dictionary.
Or go to the answers.
Look It Up! Quizzes
Grades 2 to 3 (or ESL)
Printable Quizzes

To find the answer to questions, the student looks up the words in the online dictionary.
Or go to the answers.

Quizzes for Beginning Readers

K-1 Activity Instructions:
You can do this activity in conjunction with topics that you are currently studying. To go to scavenger hunts on the following topics, click on one of the following:

Animals:

Science: Seasons: Geography, Social Studies, etc.: If you would like a set of questions about a specific area, please e-mail us.
This is a dictionary "scavenger hunt," a simple activity for children who are starting to be familiar with the alphabet and the sounds the letters make.

The students will do their work at a computer (or in small groups of 2 to 3 students at a computer). The teacher asks the students to find some familiar things in the dictionary. For example, the teacher may ask the students to find wild animals that start with "E," dinosaurs that start with "T," colors that start with "B," or words that start with the "sh" sound.

To do the activity, the students must go to the right page in the dictionary by clicking on the right letter at the top of the Little Explorers page. They will then look at the pictures on the page to answer the question.

Depending on the level of the students, you can have them tell you the answers out loud (after raising their hand), or have them write the answers down, copying the words from the dictionary. If you like, you can keep score of which person (or group) finds the most answers.

Here are some sample questions:

  1. Find an insect that starts with "A." Answer: ant or assassin bug
  2. Find a big reptile that starts with "A." Answer: alligator
  3. Find the word for a very young person; it starts with "B." Answer: baby
  4. Name a fruit that starts with "B." Answer: banana
  5. Find a red bird that starts with "C." Answer: cardinal
  6. Find a prickly plant that starts with "C." Answer: cactus
  7. Name a very dry place that starts with "D." Answer: desert
  8. Find a flower that starts with "D." Answer: daisy or dandelion
  9. Name a number that starts with "E." Answer: eight
  10. Find a huge animal with big ears that starts with "E." Answer: elephant
  11. Name a worm that starts with "E." Answer: earthworm
  12. Name the planet we live on; it starts with "E." Answer: Earth
  13. Find a ball that starts with "F." Answer: football
  14. Name a number that starts with "F." Answer: five or four
  15. Find a place where you plant flowers. It starts with "G." Answer: garden
  16. Name a long-necked animal that starts with "G." Answer: giraffe
  17. Find a tool that starts with "H." Answer: hammer or hatchet
  18. Name a part of your foot that starts with "H." Answer: heel
  19. Name a type of house that starts with "I." Answer: igloo
  20. Find a plant that starts with "I." Answer: iris or ivy
  21. Name a planet that starts with "J." Answer: Jupiter
  22. Name a piece of clothing that starts with "J." Answer: jacket
  23. Find a boat that starts with "K." Answer: kayak
  24. Name a room in your house that starts with "K." Answer: kitchen
  25. Find a bug that starts with "L." Answer: ladybug
  26. Find a part of a tree that starts with "L." Answer: leaf
  27. Find a tree that starts with "M." Answer: maple
  28. Name a place you can mail your letters that starts with "M." Answer: mailbox
  29. Find a coin that starts with "N." Answer: nickel
  30. Name something that you hammer into wood that starts with "N." Answer: nail
  31. Name an animal with eight legs that starts with "O." Answer: octopus
  32. Name a whale that starts with "O." Answer: orca
  33. Find a bear that starts with "P." Answer: panda or polar bear
  34. Find a fruit that starts with "P." Answer: peach, pear or plum
  35. Name a royal person whose title starts with "Q." Answer: queen
  36. Find a coin that starts with "Q." Answer: quarter
  37. Find a piece of jewelry you put on your finger that starts with "R." Answer: ring
  38. Name a color that starts with "R." Answer: red
  39. Find a planet that starts with "S." Answer: Saturn
  40. Find an animal that starts with the "SH" sound. Answer: shark, sheep, or shrew
  41. Find a piece of furniture that starts with "T." Answer: table
  42. Name something you clean your teeth with that starts with "T." Answer: toothbrush
  43. Find something that keeps you dry in the rain and starts with a "U." Answer: umbrella
  44. Find something that is like a bicycle but has only one wheel and starts with a "U." Answer: unicycle
  45. Find a snake that starts with "V." Answer: viper
  46. Find a bird that starts with "V." Answer: vulture
  47. Find something you drink that starts with "W." Answer: water
  48. Find a fruit that starts with "W." Answer: watermelon
  49. Find a bird that starts with "X." Answer: xenops
  50. Find a musical instrument that starts with "X." Answer: xylophone
  51. Find a color that starts with "Y." Answer: yellow
  52. Find a toy that goes up and down and starts with "Y." Answer: yo-yo
  53. Find a flower that starts with "Z." Answer: zinnia
  54. Find a place where there are a lot of animals. It starts with "Z." Answer: zoo


Level: Grades K-1 Subject: the alphabet, the sounds of the letters, introduction the internet


EnchantedLearning.com
Find It! Quizzes
Little Explorers Quizzes Zoom Astronomy Quizzes Zoom Bird Quizzes Zoom Butterfly Quizzes Zoom Dinosaur Quizzes Zoom Rainforest Quizzes Zoom Whale Quizzes


Enchanted Learning®
Over 35,000 Web Pages
Sample Pages for Prospective Subscribers, or click below

Overview of Site
What's New
Enchanted Learning Home
Monthly Activity Calendar
Books to Print
Site Index

K-3
Crafts
K-3 Themes
Little Explorers
Picture dictionary
PreK/K Activities
Rebus Rhymes
Stories
Writing
Cloze Activities
Essay Topics
Newspaper
Writing Activities
Parts of Speech

Fiction
The Test of Time
iPhone app
TapQuiz Maps - free iPhone Geography Game

Biology
Animal Printouts
Biology Label Printouts
Biomes
Birds
Butterflies
Dinosaurs
Food Chain
Human Anatomy
Mammals
Plants
Rainforests
Sharks
Whales
Physical Sciences: K-12
Astronomy
The Earth
Geology
Hurricanes
Landforms
Oceans
Tsunami
Volcano
Languages
Dutch
French
German
Italian
Japanese (Romaji)
Portuguese
Spanish
Swedish
Geography/History
Explorers
Flags
Geography
Inventors
US History

Other Topics
Art and Artists
Calendars
College Finder
Crafts
Graphic Organizers
Label Me! Printouts
Math
Music
Word Wheels

Click to read our Privacy Policy

E-mail



Enchanted Learning Search

Search the Enchanted Learning website for:



Advertisement.



Advertisement.



Advertisement.


Copyright ©2000 EnchantedLearning.com ------ How to cite a web page