Advertisement.

EnchantedLearning.com is a user-supported site.
As a bonus, site members have access to a banner-ad-free version of the site, with print-friendly pages.
Click here to learn more.

ad
(Already a member? Click here.)

LittleExplorers.com
Classroom Activities for Beginning Readers Using Little Explorers
Australian Animals
A Scavenger Hunt Using the Little Explorers Online Picture Dictionary

K-1 Australian Animals Quiz Activity Instructions:
Depending on the level of the students, you can have them tell you the answers out loud (after raising their hand), or have them write the answers down, copying the words from the dictionary. If you like, you can keep score of which person (or group) finds the most answers.
This is a dictionary "scavenger hunt," a simple activity for children who are starting to be familiar with the alphabet and the sounds the letters make.

The students will do their work at a computer (or in small groups of 2 to 3 students at a computer). The teacher asks the students (some of) the questions listed below.

To answer the questions, the students must go to the right page in the dictionary by clicking on the correct letter at the top of the Little Explorers page. They will then look at the pictures on the page to answer the question.



Here are the Australian Animals questions:

1. These mammals have young that are born very immature and usually live for months in the female's pouch. Many of these animals live in Australia. Their name starts with "M." What is this type of mammal called? Answer: Marsupial

2. This big Australian bird starts with a "C." It cannot fly and has a helmet-like crest on its head. What is its name? Answer: Cassowary

3. This Australian bird starts with a "C." It has a large, feathery crest and a hooked bill. What is its name? Answer: Cockatoo

4. This animal's name starts with a "D." It is a wild dog that lives in Australia. What is its name? Answer: Dingo

5. This Australian animal's name starts with a "D." It is a primitive mammal that lays eggs. What is its name? Answer: Duck-billed Platypus

6. This Australian animal's name starts with an "E." It is a spiny mammal that lays eggs. What is its name? Answer: Echidna

7. This Australian animal's name starts with an "E." It is a large bird that cannot fly. What is its name? Answer: Emu

8. This Australian animal's name starts with an "F." It is a reptile that has a large frill of skin on its neck. What is its name? Answer: Frilled lizard

9. This Australian animal's name starts with a "K." It is a mammal that hops. It raises its young in a pouch. What is its name? Answer: Kangaroo

10. This animal's name starts with a "K." It is a small, flightless bird that lives in New Zealand, a country of islands near Australia. What is its name? Answer: Kiwi

11. This Australian animal's name starts with a "K." It is a marsupial, a pouched mammal, and eats eucalyptus leaves. It looks like a bear but it is not really a bear. What is its name? Answer: Koala

12. This Australian animal's name starts with a "K." It is a bird whose call sounds like laughing. What is its name? Answer: Kookaburra

13. This Australian animal's name starts with an "N." It is a small wallaby, a hopping mammal from northern Australia. What is its name? Answer: Nabarlek

14. This Australian animal's name starts with an "N." It is a pouchless marsupial that eats termites. What is its name? Answer: Numbat

15. This Australian animal's name starts with a "Q." It is a small wallaby (a hopping mammal) that eats plants. What is its name? Answer: Quokka

16. This Australian animal's name starts with a "Q." It is a small marsupial with spots on its fur and a long tail. What is its name? Answer: Quoll

17. This Australian animal's name starts with an "S." It is a mammal that glides from tree to tree. What is its name? Answer: Sugar Glider

18. This Australian animal's name starts with a "T." It is a meat-eating mammal that is most active at night. What is its name? Answer: Tasmanian Devil

19. This Australian animal's name starts with a "W." It is a small to medium-sized kangaroo. What is it called? Answer: Wallaby

20. This Australian animal's name starts with a "W." It is a large, burrowing marsupial that is most active at night. What is its name? Answer: Wombat



Level: Grades K-1 Subject: Australian animals, the alphabet, the sounds of the letters, introduction to the Internet


More classroom activities for pre-readers Using Little Explorers

EnchantedLearning.com
Find It! Quizzes
Little Explorers Quizzes Zoom Astronomy Quizzes Zoom Bird Quizzes Zoom Butterfly Quizzes Zoom Dinosaur Quizzes Zoom Rainforest Quizzes Zoom Whale Quizzes



Enchanted Learning Search

Search the Enchanted Learning website for:



Advertisement.



Advertisement.



Advertisement.



Copyright ©2000 EnchantedLearning.com ------ How to cite a web page