Advertisement.

EnchantedLearning.com is a user-supported site.
As a bonus, site members have access to a banner-ad-free version of the site, with print-friendly pages.
Click here to learn more.

ad
(Already a member? Click here.)

Our subscribers' grade-level estimate for this page: 2nd - 4th

LittleExplorers.com
Classroom Activities for Beginning Readers Using Little Explorers
Fruit and Vegetable
A Scavenger Hunt Using the Little Explorers Online Picture Dictionary

K-1 Fruit and Vegetable Quiz Activity Instructions:
Depending on the level of the students, you can have them tell you the answers out loud (after raising their hand), or have them write the answers down, copying the words from the dictionary. If you like, you can keep score of which person (or group) finds the most answers.
This is a dictionary "scavenger hunt," a simple activity for children who are starting to be familiar with the alphabet and the sounds the letters make.

The students will do their work at a computer (or in small groups of 2 to 3 students at a computer). The teacher asks the students (some of) the questions listed below.

To answer the questions, the students must go to the right page in the dictionary by clicking on the correct letter at the top of the Little Explorers page. They will then look at the pictures on the page to answer the question.



Fruits and Vegetables questions:

1. Name a fruit that starts with "A." It is white on the inside and can be red, yellow, or green on the outside. Answer: Apple

2. Name a spiny, green vegetable that starts with "A." Answer: Artichoke

3. Name a long, thin fruit that starts with "B." It is yellow on the outside and white on the inside. Answer: Banana

4. Name a long, thin, orange vegetable that grows underground. It starts with a "C." Answer: Carrot

5. Name a crisp, green vegetable that has long stalks. It starts with "C." Answer: Celery

6. Name a yellow vegetable that grows on a cob and starts with "C." Answer: Corn

7. Name a vegetable that is green on the outside and white on the inside. It starts with "C." Answer: Cucumber

8. Name a purple vegetable that starts with "E." Answer: Eggplant

9. Name a big fruit that starts with "G." It can be yellow or pink and sometimes squirts you when you eat it. Answer: Grapefruit

10. Name a sweet fruit that grows in bunches on vines. It starts with "G ." Answer: Grapes

11. What do you call a pumpkin that has been carved to look like a scary face? It starts with "J." Answer: Jack-o'-lantern

12. You can cook fruit with sugar to make a sweet spread that tastes good on bread. What is this spread called? It starts with "J." Answer: Jam or Jelly

13. Name a sour, yellow fruit that starts with "L." Answer: Lemon

14. Name a green, leafy vegetable that tastes good in salads. It starts with an "L." Answer: Lettuce

15. Name a sour, green fruit that starts with "L." Answer: Lime

16. Name a type of big fruit that has a rind. It starts with "M." Answer: Melon

17. Name an oily, green fruit that starts with "O." Answer: Olive

18. Name a sharp-tasting vegetable that starts with "O." It grows underground. Answer: Onion

19. Name three sweet fruits that start with the letter "P" and grow on trees. Answer: Peach, Pear, Plum

20. Name a tiny, round green vegetable that grows in pods. It starts with "P." Answer: Peas

21. Name a vegetable that is brown on the outside and white on the inside. It grows underground and starts with the letter "P." Answer: Potato

22. Name an orange vegetable that can be made into pie. It starts with "P." Answer: Pumpkin

23. What do you get when you dry a plum? It starts with "P." Answer: Prune

22. What do you get when you dry a grape? It starts with "R." Answer: Raisin

25. Name a sweet, red fruit that starts with "S." Answer: Strawberry

26. Name a soft, red fruit that starts with "T." It is not sweet. Answer: Tomato

27. Name a sweet fruit that starts with "W." It is green on the outside and pink on the inside. Answer: Watermelon

28. Name a sweet, orange vegetable that starts with "Y." It grows underground and can be made into pie. Answer: Yam



Level: Grades K-1 Subject: fruits and vegetables, the alphabet, the sounds of the letters, introduction to the Internet


More classroom activities for pre-readers Using Little Explorers

EnchantedLearning.com
Find It! Quizzes
Little Explorers Quizzes Zoom Astronomy Quizzes Zoom Bird Quizzes Zoom Butterfly Quizzes Zoom Dinosaur Quizzes Zoom Rainforest Quizzes Zoom Whale Quizzes



Enchanted Learning Search

Search the Enchanted Learning website for:



Advertisement.



Advertisement.



Advertisement.



Copyright ©2000 EnchantedLearning.com ------ How to cite a web page