Advertisement.

EnchantedLearning.com is a user-supported site.
As a bonus, site members have access to a banner-ad-free version of the site, with print-friendly pages.
Click here to learn more.

ad
(Already a member? Click here.)


You might also like:
Miscellaneous: Farm and Farm AnimalsFile Folder Games: Farm AnimalsFile Folder Games: Farm Animals Page 1File Folder Games: Farm Animals Page 2File Folder Games: Farm Animals Page 2 (color)Today's featured page: Plant Theme Pages Theme Pages: K-3 Themes



Our subscribers' grade-level estimate for this page: 3rd - 4th

LittleExplorers.com
Classroom Activities for Beginning Readers Using Little Explorers
Farm Animals
A Scavenger Hunt Using the Little Explorers Online Picture Dictionary

K-1 Farm Animals Quiz Activity Instructions:
Depending on the level of the students, you can have them tell you the answers out loud (after raising their hand), or have them write the answers down, copying the words from the dictionary. If you like, you can keep score of which person (or group) finds the most answers.
This is a dictionary "scavenger hunt," a simple activity for children who are starting to be familiar with the alphabet and the sounds the letters make.

The students will do their work at a computer (or in small groups of 2 to 3 students at a computer). The teacher asks the students (some of) the questions listed below.

To answer the questions, the students must go to the right page in the dictionary by clicking on the correct letter at the top of the Little Explorers page. They will then look at the pictures on the page to answer the question.



Here are the Farm Animals questions:

1. We eat eggs that are laid by farm animals. What animal lays these eggs? Its name starts with "C." Answer: Chickens

2. We drink milk that is produced by farm animals. Butter, ice cream and cheese are made from this milk. What is the name of the animal that produces this milk? Its name starts with "C." Answer: Cow

3. Some farms have problems with rats and mice eating the food raised on the farm, so farmers keep a type of animal that eats the rats and mice. What is the name of this small animal? Its name starts with "C." Answer: Cat

4. This big farm animal starts with an "H." This animal is very strong and can run very fast. It used to be used to pull plows that prepare the land for planting. What is this animal called? Answer: Horse

5. What is the name of a female chicken? Its name starts with "H." Answer: Hen

6. What is the name of a male chicken? Its name starts with "R." Answer: Rooster

7. This small farm animal starts with an "R." It has very soft fur and long ears. It eats plants. What is it called? Answer: Rabbit

8. This animal starts with an "S." It has thick, woolly fur that people use to make sweaters, socks, and blankets. What is this animal called? Answer: Sheep

9. What is the name of a baby sheep? Its name starts with "L." Answer: Lamb

10. This farm animal starts with a "P." It likes to roll around in mud. It has a flat snout and a litte, curly tail. What is it called? Answer: Pig

11. This farm animal starts with a "D." It likes to float on the water. It makes a quacking sound. What is this animal called? Answer: Duck

12. This animal starts with an "D." This animal is very good at herding sheep and is also used for hunting. What is it called? Answer: Dog

13. What is the name of a baby dog? Its name starts with "P." Answer: Puppy

14. This farm animal starts with an "G." It is a type of bird that honks. Answer: Goose

15. This farm animal starts with a "G." It has long hair and eats almost anything. What is it called? Answer: Goat

16. What is the name of a baby goat? Its name starts with "K." Answer: Kid

17. This farm animal starts with an "T." It is a big bird that many people eat for Thanksgiving. Answer: Turkey

18. This farm animal starts with an "L." It is a big mammal that is common on farms in South America. Answer: Llama

19. This farm animal starts with an "Y." It is a big, strong mammal that is used to do work on farms in Asia. Answer: Yak

20. This farm animal starts with an "R." It is a mammal with long antlers. It is raised on farms in Lapland. Answer: Reindeer



Level: Grades K-1 Subject: Farm animals, the alphabet, the sounds of the letters, introduction to the Internet


More classroom activities for pre-readers Using Little Explorers

EnchantedLearning.com
Find It! Quizzes
Little Explorers Quizzes Zoom Astronomy Quizzes Zoom Bird Quizzes Zoom Butterfly Quizzes Zoom Dinosaur Quizzes Zoom Rainforest Quizzes Zoom Whale Quizzes



Enchanted Learning Search

Search the Enchanted Learning website for:



Advertisement.



Advertisement.



Advertisement.



Copyright ©2000 EnchantedLearning.com ------ How to cite a web page