Advertisement.

EnchantedLearning.com is a user-supported site.
As a bonus, site members have access to a banner-ad-free version of the site, with print-friendly pages.
Click here to learn more.

ad
(Already a member? Click here.)

LittleExplorers.com
Classroom Activities for Beginning Readers Using Little Explorers
Zoo Animals
A Scavenger Hunt Using the Little Explorers Online Picture Dictionary

K-1 Zoo Animals Quiz Activity Instructions:
Depending on the level of the students, you can have them tell you the answers out loud (after raising their hand), or have them write the answers down, copying the words from the dictionary. If you like, you can keep score of which person (or group) finds the most answers.
This is a dictionary "scavenger hunt," a simple activity for children who are starting to be familiar with the alphabet and the sounds the letters make.

The students will do their work at a computer (or in small groups of 2 to 3 students at a computer). The teacher asks the students (some of) the questions listed below.

To answer the questions, the students must go to the right page in the dictionary by clicking on the correct letter at the top of the Little Explorers page. They will then look at the pictures on the page to answer the question.



Here are the Zoo Animals questions:

1. This huge animal has wrinkled gray skin, a long trunk, and big ears. Its name starts with "E." What is its name? Answer: Elephant

2. This huge African animal starts with an "R." This animal has a single "horn" on its nose. What is its name? Answer: Rhinoceros

3. This African animal starts with an "L." It is a cat that has dark spots on its fur. What is its name? Answer: Leopard

4. This large African cat starts with an "L." The male has a large mane of hair on its neck. What is its name? Answer: Lion

5. This large cat starts with a "T." It is a cat that has dark stripes on its fur. What is its name? Answer: Tiger

6. This long-legged bird starts with an "F." It is pink and has a very long neck. What is its name? Answer: Flamingo

7. This tall animal starts with a "G." It has a very long neck and lives in Africa. What is its name? Answer: Giraffe

8. This big mammal starts with an "H." It is has a huge mouth and spends most of the day lying in water. It lives in Africa. What is its name? Answer: Hippopotamus

9. This fast-running mammal starts with a "Z." It has black and white stripes and lives in Africa. What is its name? Answer: Zebra

10. This lizard starts with an "I." It is green and lives in rain forests. What is its name? Answer: Iguana

11. This zoo animal starts with a "K." It hops and the female has a pouch where the babies live. What is its name? Answer: Kangaroo

12. This cuddly animal starts with a "K." It is gray and lives in trees. What is its name? Answer: Koala

13. This bear starts with a "P." It is black and white and is from China. What is its name? Answer: Panda

14. This big mammal starts with a "P." It is white and lives in the far north. What is its name? Answer: Polar Bear

15. This long-legged bird starts with an "O." It has a big body, a long neck and long legs. What is its name? Answer: Ostrich

16. This mammal starts with an "O." It is a playful animal and spends most of its time in the water. What is its name? Answer: Otter

17. This animal starts with a "C." It has a hump on its back and is from the desert . What is its name? Answer: Camel

18. This huge reptile starts with a "C." It has a long snout with many sharp teeth and a long tail. What is its name? Answer: Crocodile

19. This animal starts with a "B." It is a mammal that flies. What is its name? Answer: Bat

20. This hairy mammal starts with an "M." It likes to play and has very long arms. Many live in trees. What is its name? Answer: Monkey



Level: Grades K-1 Subject: Zoo animals, the alphabet, the sounds of the letters, introduction to the Internet


More classroom activities for pre-readers Using Little Explorers

EnchantedLearning.com
Find It! Quizzes
Little Explorers Quizzes Zoom Astronomy Quizzes Zoom Bird Quizzes Zoom Butterfly Quizzes Zoom Dinosaur Quizzes Zoom Rainforest Quizzes Zoom Whale Quizzes



Enchanted Learning Search

Search the Enchanted Learning website for:



Advertisement.



Advertisement.



Advertisement.



Copyright ©2000 EnchantedLearning.com ------ How to cite a web page